ANNET ENN SMYKKER

ANNET ENN SMYKKER

Den danske smykkedesigneren Jane Kønig har viet livet sitt til smykker, men hun har også mange andre interesser som ikke har noe med smykker å gjøre, deriblant kunst, design og interiør. Det finnes imidlertid en kobling mellom interessene hennes og smykkeuniverset; det er nemlig ofte i forbindelse med interessene hun finner inspirasjon til designprosessene sine. Vi har snakket med Jane om interessene hennes:

Danmarks beste kunstmuseum?
Jeg liker virkelig Louisiana, som ligger nord for København. Der viser de virkelig flotte verker, og det var der jeg stiftet mitt første bekjentskap med Andy Warhols kunst for ca. 40 år siden. Etter å ha tatt en runde gjennom museet kan du gå en lang tur på stranden etterfulgt av frokost.

Designer som aldri skuffer deg?
Rei Kawakubo, som er grunnleggeren av Comme des Garçons. Både behandlingen, kvaliteten og materialet klærne er laget av, er alltid helt topp. Hvis du har bruk for noen tidløse klær til garderoben din, slår Reis design aldri feil.

Undervurdert interiør-gjenstand?
Charlotte Perriand designet for mange år siden rispapirlamper. Nå for tiden har alle råd til en rispapirlampe, og den er veldig funksjonell, noe som er det jeg liker best ved den. Ellers skaper den et vakkert lys, og i de riktige omgivelsene ser den også eksklusiv ut.

Hvilken interiør-gjenstand drømmer du om? 
Romdeleren Carlton av Ettore Sottsass. Den er funky og ekstremt vakker på samme tid, og den passer virkelig godt til personligheten min. Jeg drømmer også om et kunstverk av Andy Warhol – det minner meg om mine yngre dager og den tiden da jeg begynte å finne inspirasjon. Det var som om en helt ny verden åpnet seg for meg da jeg oppdaget kunst og design.

Verdens vakreste bygning?
Philip Johnsons Glass House som ligger i Connecticut. Jeg liker så godt at huset er plassert midt i naturen. Uansett hvor du befinner deg i huset, kan du se de vakre, grønne omgivelsene.

2 years ago
Did you like this post?
0
0