FINN SMYKKESTEINEN SOM PASSER FOR DEG

Posted in: Fine jewellery

FINN SMYKKESTEINEN SOM PASSER FOR DEG

Tindrende diamanter er som kjent «a girl’s best friend», men kjenner du også til de andre vakre steinene som kan pryde smykkene dine? Les mer om dem her.

Diamant
Diamanten er den mest etterspurte edelsteinen, dessuten er den det hardeste mineralet vi kjenner til. Hver diamant er helt unik, man kan si at hver enkelt diamant er som et fingeravtrykk. Jane Kønig arbeider kun med konfliktfrie diamanter i smykkene sine. De fleste diamanter har et svakt gullskjær, men det finnes også fargede diamanter, som er svært sjeldne og kostbare. Slipningen bringer den tindrende skjønnheten frem. Det finnes flere måter å slipe på, men briljantslipningen er den mest populære.

Briljant
En briljant er en diamant som er slipt med opptil 58 fasetter, slik at den reflekterer lyset og tindrer mest mulig.

Roseslipte diamanter
Denne slipningen var den vanligste slipemetoden før briljantslipningen ble populær. Den gir diamanten en vakker effekt med flat bunn og 12 eller 24 trekantede fasetter på den buede toppen.

Safir/rubin
Både safirer og rubiner består av et mineral som kalles korund, det er bare fargen som er forskjellig. Den blå typen er den mest kostbare av safirene. Hvis korunden er rød, kalles den rubin.

Opal
Opaler finnes i hulrom i vulkanske steiner, der de ble skapt for millioner av år siden. Hver opal er unik og finnes i alle regnbuens farger. De har én ting til felles: det flotte fargespillet, som endrer seg i skjæret fra lyset.

Onyks
Onyks er en spesiell type av mineralet kalsedon, som består av flere lag i forskjellige hvite, røde, brune og sorte nyanser. De fleste onykssteiner inneholder både svarte og hvite lag, men de finnes også i helt sort, som er den mest ettertraktede og sjeldne.

Karneol
Karneol består også av kalsedon, som her varierer i klare farger fra en dyp rød til lys oransje. Karneoler blir av og til forvekslet med rav eller rød korall.

Rosenkvarts
Rosenkvarts er kjent som The Love Stoneog varierer i fargen fra sart rosa til sterkere rosanyanser.

Akvamarin
Akvamarin er oppkalt etter havet, og de fleste steinene er gjennomsiktige med blå eller turkise nyanser.

Serpentin
Denne steinen kjennetegnes av den fine, mosegrønne fargen. Steinen har en voksaktig overflate og er silkemyk å ta på.

Malakitt
Malakitt er en kobberstein med et virvlende mønster av vakre, grønne nyanser.

Turmalin
Turmalin er den mest fargerike av alle edelsteinene. Den finnes i alle farger, men rosa, rød, grønn og blå er de vanligste. En spesiell egenskap hos turmalinen er at flere farger kan finnes ved siden av hverandre i samme stein.

Tsavoritt
Tsavoritt er en transparent edelstein som kan variere fra en lys til en mer intens grønnfarge.

Agat
Agat består av kalsedon, og denne vulkansteinen kan ha mange forskjellige farger. Den er ofte mørk utenpå med bølgende striper i rødhvitt eller brunhvitt inni.

Ferskvannsperler
Ferskvannsperler kommer fra muslinger som lever i innsjøer eller elver, og de har vakre hvite, rosa, lilla eller ferskenfargede nyanser.

Barokkperler
Det finnes ikke to barokkperler som er like. De er helt unike i størrelse og form og skiller seg fra vanlige perler ved at de ikke er helt runde. Disse uperfekte perlene skaper en mer moderne og edgy look.

Korall
Korall har et intenst fargespekter som spenner over 8-10 rødlige nyanser, og den kalles også det røde gullet. Jane Kønig bruker den røde middelhavskorallen, som hentes opp på lovlig vis fra den italienske kysten.


Tre kjente diamantelskere

Elizabeth Taylor
Den amerikanske skuespilleren var kjent som diamantdivaen over alle og hadde en imponerende smykkesamling. Et Cartier-halskjede med perler, rubiner og diamanter ble for eksempel solgt på auksjon etter hennes død for 65 millioner kroner.

Beyoncé
If you like it, then you shoulda put a ring on it, synger Beyoncé i hiten Single Ladies. Og det var akkurat det Jay-Z gjorde da han etter sigende spanderte 33,5 millioner på Beyoncés 18 karat smaragdskårne diamantring.

Lady Gaga
Lady Gaga troppet opp på den røde løperen til årets Oscar-show med intet mindre enn den verdensberømte Tiffany-diamanten rundt halsen. Den verdifulle diamanten er på 128,65 karat og har en verdi på knapt 200 millioner kroner.


Visste du at …?
Verdens dyreste diamant er The Pink Star, som i 2017 ble solgt for 496 millioner kroner. Kjempediamanten er på 59,6 karat og veier 12 gram.
Kilde: Ritzau

 

Finn smykkerne her ...

3 years ago
Did you like this post?
0
0