SØLV– VAKRE, SKINNENDE SMYKKER

SØLV– VAKRE, SKINNENDE SMYKKER

Sølv er det mest skinnende av alle metallene, og det er derfor svært vakkert til smykkedesign. Jane Kønig skaper kreasjonene sine i rent sterlingsølv eller med ulike belegg.

Sølv har vært kjent i tusenvis av år og har en sentral rolle i historien. Det ble opprinnelig brukt til bestikk og mynter, men i dag er sølv også svært populært til smykker.

Skinnende sølv
Sølv er det hviteste og mest skinnende av metallene. Det er både et tungmetall og et edelmetall. Sølv blir nemlig, i likhet med gull og kobber, ikke påvirket av oksygen. Rent sølv er relativt mykt, faktisk bare en anelse hardere enn gull. Det betyr at sølv lett får slitasjemerker, og derfor legerer man det vanligvis med kobber for å gjøre det mer motstandsdyktig.

Slik ser du om smykket ditt er ekte sølv
Smykker blir vanligvis fremstilt av sterlingsølv, som består av 92,5 % rent sølv blandet med andre metaller, som oftest kobber. Smykker i sterlingsølv vil alltid være merket med 925s. Til bestikk og andre bruksgjenstander brukes imidlertid oftest 830s, som inneholder 83 % rent sølv.

Forgylt, roséforgylt eller rhodinert
De fleste av Jane Kønigs smykker er laget av sterlingsølv, som enten er belagt med 18 karat gull, roségull eller rhodium. De forgylte smykkene er elegante og stilige, mens den dype, rosa fargen gjør at de roséforgylte smykkene er perfekt til en mer romantisk look. En rhodinert overflate gir en dypere intensitet hvis du ønsker en mer edgy look.

Hvem kler sølv?
De fleste kan bære sølvsmykker, men det skinnende metallet kler noen bedre enn andre. Sølv er veldig kledelig til deg hvis du har lys hud med rosa undertoner, og hvis øynene dine er mørke. Hvis du har en mer gylden hudtone og mørkt hår, er det kanskje best å gå for smykker i forgylt eller roséforgylt sølv.

Hvor kommer sølv fra?
Sølv betraktes som et sjeldent metall og finnes i naturen. Det meste av verdens sølv utvinnes i Peru og Mexico, men det finnes sølv også i USA, Canada, Norge, Russland og Australia. Mens gullsmykker anses for å være en god investering, er sølvsmykker et rimeligere alternativ til tidløse og klassiske smykker. I dag er prisen på ett gram sølv ca. 3 kroner mot 300 kroner for ett gram gull.

Visste du at …?
Sølvsmykker ble ofte forbundet med overnaturlige krefter før i tiden. Man trodde at sølvet hadde helende krefter, brakte lykke og beskyttet mot onde ånder.

 

Finn smykkerne her ...

3 years ago
Did you like this post?
0
0