Vedlikehold og pleie


Vedlikehold av Jane Kønig smykker

Jane Kønig sølvsmykker er 100% nikkelfrie.

Flertallet av Jane Kønigs smykker er laget av sterlingsølv 925, som enten er belagt med 18 karat gull, rosegull eller rodium. Disse smykkene er stemplet JK 925S, som bevis på at smykkene dine er i 925 sterlingsølv og er laget av Jane Kønig.
18 karat gullsmykker er stemplet med JK 750.


Pleie av smykker

Smykker trenger vedlikehold og for å forlenge beleggets holdbarhet, anbefaler vi at du tar vare på smykkene dine og bruker dem med forsiktighet.
For daglig bruk anbefaler vi at du følger disse tipsene:

  • Fjern alltid smykkene før du legger deg.
  • Unngå å vaske hendene med smykkene på, og ta dem alltid av før du tar en dusj, rengjør, driver med idrett osv.
  • Når du ikke bruker smykkene, anbefales det at du oppbevarer smykkene i en lukket stoffpose, plastpose eller lignende. På denne måten unngår du oksidering av smykkene.
  • Rengjør smykkene regelmessig. Bruk en myk klut, nøytralt vaskemiddel og lunkent vann til dette. Obs. hold perlesmykkene dine borte fra oppvaskmiddel og parfyme, da de mister glansen.
  • Du kan bestille Jane Kønig smykkerensesett her >>
  • Smykkene skal legges til som det siste trinnet i den daglige skjønnhetsrutinen. Parfyme, sminke, hårspray, lotion og oljer kan alle skade belegget på smykkene.

Vi anbefaler også forhandlerne våre å dele denne informasjonen med sine kunder.

 

Belegg

Hvis du har Jane Kønig smykker med gullbelegg, er det et 18 karat gull belegg som kan slites av over tid. Vi anbefaler derfor at du tar av deg smykkene dine før du legger deg, tar et bad, vasker hendene og driver med sport.


Diamanter

I Jane Kønig bruker vi hovedsakelig Wesselton SI-diamanter. Vi garanterer at diamantene våre er konfliktfrie i samsvar med FNs resolusjoner.


Oksidasjon

Sølvsmykker sverter over tid, noe som manifesterer seg som mørkfargede flekker. Dette er en naturlig prosess og er derfor ikke en klage.

Du kan rengjøre smykkene med lunkent vann, en myk tannbørste og nøytralt oppvaskmiddel. Hvis smykkene fortsatt er oksidert, kan du dyppe det i flytende sølvrens i maksimalt 5 sek. Skyll deretter smykkene i vann og sand med en tørr og myk klut. Prosessen kan gjentas, men la aldri smykkene dine være i rengjøringsvæsken lenger enn foreskrevet, da sølvsmykker med belegg kan miste farge. 
Du kan bestille Jane Kønig smykkerensesett her >>

Hvis smykkene oksiderer innen 14 dager, må du kontakte vår kundeservice på tlf. +45 33 15 86 87 (nøkkel 1) eller sende en e-post til service@janekoenig.dk

 

Låse

Det er viktig at Jane Kønigs estetiske s-lås blir behandlet riktig. Når du åpner og lukker s-låsen, vri låsen forsiktig til siden og ikke opp eller ned. På denne måten forhindrer du at sølvet blir slitt og sprukket. Det er også viktig at du dobbeltsjekker at låsen er helt lukket slik at du unngår å miste enten anhenget eller selve kjeden. Vi følger også en guide for håndtering av s-låsen i alle forsendelser.


VIDEO: Slik rengjør du Jane Kønig-smykkene dine